JACK KLATT – IT AIN’T THE SAME

Had u eerder al ooit gehoord van Jack Klatt? Ik eerlijk gezegd niet en dat vind ik wel wat jammer na de beluistering van zijn nieuwste plaat “It Ain’t The Same” die eind september op de markt kwam. Jack Klatt is een Amerikaanse folktroubadour uit Minneapolis, Minnesota die in 2013 op plaat debuteerde met het album “Love Me Lonely”. In 2016 kreeg die plaat een waardig vervolg met het album “Shadows In The Sunset” dat in een 100 jaar oude boerderij in Wisconsin werd opgenomen en in de Amerikaanse vakpers alom werd bejubeld.

Hij is een verhalenverteller in zijn songs en dat blijkt eens te meer uit de elf nummers die nu werden opgenomen voor zijn derde plaat “It Ain’t The Same”. Dat de bezongen onderwerpen vaak over de liefde met hoofdletter ‘L’ gaan zal u dan ook niet verbazen, getuige daarvan songtitels als “Looking For Love” en “Prove My Love” die beiden op de video’s te beluisteren zijn en ook de titeltrack van zijn eerste album “Love Me Lonely” krijgt hier een tweede kans op internationale appreciatie.

In een Amerikaanse recensie over dit album las ik dat de betreurde Roy Orbison bij leven ongetwijfeld een fan zou zijn geweest van Jack Klatt. Die mening kunnen we delen en zeer goed begrijpen bij het horen van liedjes als openingstrack “I’ll Never Let You Down”, “Ramblin’ Kind”, albumtiteltrack “It Ain’t The Same”, “Highway Lines” en “Tomorrow”. Daarnaast willen we hier toch eveneens de zeer catchy rockende single “Prove My Love” en “Tinted In Blue” vermelden.

Dit album werd door Jack Klatt zelf geproducet en opgenomen in Chicago. Hij speelde eigenhandig op akoestische gitaar, terwijl het elektrisch gitaarwerk en pedal steel door John James Tourville van de formatie ‘The Deslondes’ werd verzorgd. Deze muzikant schreef bovendien de albumtiteltrack, terwijl alle andere liedjes door Jack Klatt zelf van tekst en muziek werden voorzien. Verder speelt Casey McDonough van de Amerikaanse rockgroep ‘NRBQ’ op basgitaar, Alex Hall (van o.a. JD McPherson en ‘The Cactus Blossoms’) op drums en piano en zingt Page Burkum - naast zijn broer Jack Torrey de helft van ‘The Cactus Blossoms’ - knappe harmony vocals bij de songs “I’ll Never Let You Down” en “Highway Lines”.

Nu we eindelijk hebben kunnen kennismaken met deze Jack Klatt zullen we hem vanaf nu zeker van nabij blijven opvolgen en u op deze pagina’s ten gepaste tijde informeren over zijn toekomstige exploten op het vlak van de betere folk-, country- en Americana-muziek. Tot nader order kunnen we echter alleen maar de dringende aanschaf van zijn album “It Ain’t The Same” warm bij u aanbevelen.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Yep Roc Records

video